Özdemir Asaf – Dün Yağmur Yağacak

Dün Yağmur Yağacak, Özdemir Asaf tarafından kaleme alınmış öykü kitabıdır. Türkiye’nin gelmiş, geçmiş en güçlü şairlerinden birisi olan Özdemir Asaf’ın tek öykü kitabı Dün Yağmur Yağacak’tır.

Asaf, yaşarken birçok deneme öyküyü kaleme almıştır. Ancak yazdıklarını paylaşamamış ve basıma göndermemiştir. Kendisini daha çok şiir ile anlatan usta, öykülerini paylaşımını sağlamamıştır. Dün Yağmur Yağacak adlı kitabı ise Özdemir Asaf’ın oğlu Olgun Arun bulmuştur. Olgun Arun, babasının yazdığı defterler arasında karmaşık ve düzensiz bir şekilde öykülere rastlamıştır. Bunun üzerine giderek, tüm başlıkları ve öyküleri Dün Yağmur Yağacak adlı kitapta buluşturmuştur. Kitap, Epsilon Yayınevi tarafından basılmıştır.

Dün Yağmur Yağacak, Özdemir Asaf’ın kendine has şiirsel dizelerini barındıran kült bir öykü kitabı. Kitabın içerisinde öykülerin yanında deneme ve edebiyat yazısı olduğunu da belirtmekte fayda var. Genel olarak oldukça güzel yorumlara mazhar olan kitap, Asaf’ın şiirselliğini de öykülerine yansıttığını göstermektedir.