Orhan Pamuk – Kırmızı Saçlı Kadın

Kırmızı Saçlı Kadın, Orhan Pamuk tarafından kaleme alınmış kült romanlardan bir tanesidir. Başarılı yazar Orhan Pamuk, Nobel Ödülünü almasının ardından tüm Dünya’da tanınmaya başlanmıştır.

Bu tanınma kendisinin yazın dünyasına da etki ettiği aşikardır. Son yazdığı kitap olan Kırmızı Saçlı Kadın,  2016 yılında raflarda yerini almaya başladı. Orhan Pamuk, yenilikçi ve cesur yazarlar arasında olmasına rağmen bu romanında biraz daha alışılmış toplum yansıması üzerinden gidiyor. Ancak ciddi ve güçlü alt metinler, göndermeler gözden kaçmıyor. İlmek, ilmek işlenmiş cümleleri hissedebiliyorsunuz. Kitap, toplamda 204 sayfa ve Yapı Kredi Yayınları tarafından basıldı.

Kırmızı Saçlı Kadın kitabının konusu ise şu şekilde; babası tarafından terk edilen Cem, çırağı olarak gittiği Güngören’de Mahmut Usta ile kuyu kazarken, gördüğü kırmızı saçlı kadın’a aşık olmasını anlatıyor. Hikaye, kırmızı saçlı kadın’a aşık olan genç adamın etrafında dönüyor. Orhan Pamuk; aşk, kıskançlık ve baba-oğul kavramlarını ön plana koyan bir anlatım sergiliyor.