Sapiens Kitap Özeti

Sapiens son yıllarda çıkarılmış kitaplar arasında en popüler olan ve en çok okunan kitapların başında gelmektedir. Jesus Üniversitesi, Kudüs İbrani Üniversitesi gibi birçok üniversitede akademik çalışmalar

yürütmüş olan Yuval Noah Harrari tarafından yazılan Sapiens dünyada 30’a yakın dile çevrilmiş ve her ülkede en çok satan kitaplar arasına girmeyi başarmıştır. Tarihçi ve araştırmacı olan Yuval Noah Harrari Sapiens’i 2011 yılında yayımlamıştır.

 

Sapiens Kitap Özeti

 

Sapiens kitabının özeti yazılması en zor özetlerden biridir. Başlı başına tüm insanlık tarihini anlatan Sapiens kitabının her sayfası başlı başına bilgi okyanusu niteliğindedir. 300.000 yıllık insanlık tarihinin her yönüne odaklanan kitapta; insanın dünyada nasıl süper güce dönüştüğü sorusuna cevap arayışındadır. Dünya tarihinin oldukça küçük bir kısmında var olan insanın karmaşık yapısına, beynin gelişimine, dilin yapısına da değinilmektedir. Paranın icat edilmiş olmasının insanlığa katkısı, avcılık – toplayıcılık ile uğraşan türümüzün tarıma geçtikten sonra neden kötü bir gidişata doğru gittiği gibi soruların cevabı tarihsel tezler ile kitapta açıklanmaktadır.