Onur Ünlü

Onur Ünlü, 24 Haziran 1974 yılında İzmit’te dünyaya gelmiştir. Annesi okul öğretmeni olan Ünlü, modern bir ailenin çocuğu olmanın şansı içinde çocukluk hayatını yaşamıştır.

Gençlik yıllarında Kocaeli Spor’da forma giymiştir. Ancak, yaşadığı sakatlık ile birlikte futbolu bırakmıştır.  Bu dönemlerde yoğun bir okuma içinde olan Ünlü, Anadolu Üniversitesi – Reklamcılık bölümünü kazanmıştır. Eskişehir’e Üniversite okumak için gitmiş ve şehrin ilk yerel radyosunu kurmuştur. Radyo yayıncılığını ekranlardan tanıdığımız Beyazıt Öztürk ile gerçekleşmiştir. Aynı dönemlerde ‘’Gidiyorum Bu’’ adlı şiir kitabını basmıştır.

Onu Ünlü, günümüzde birçok dizi ve film yönetmeni olarak bilinmektedir. Yazdığı şiirlere bir daha dönmemiş ve sinemaya yönelmiştir. Geçtiğimiz dönemlerde ise Kız Çocuğu (2019) adında romanını yazmıştır. Kısa bir süre sonra Hesabım Var adlı kitabı yazdı. Kitap, 2020 yılında raflarda yerini aldı. Hesabım Var kitabı, Onur Ünlü’nün senaryosunu yazıp, yönetmenliğini yaptığı filmi olan İtirazım Var’ın devamı niteliğindedir. Bir imamın başında geçen trajikomik hikayelerini anlatmaktadır. Onur Ünlü, günümüzde kurucusu olduğu ‘Film Okulu’nda’’ film ve senaryo dersleri vermeye devam etmektedir.