Ah Muhsin Ünlü – Gidiyorum Bu

Gidiyorum Bu, Ah Muhsin Ünlü tarafından yazılan şiir kitabıdır. Onur Ünlü, Ah Muhsin Ünlü lakabını kullanarak, şiirlerini kaleme almıştır.

Onur Ünlü’nün ilk ve tek şiir kitabı olan Gidiyorum Bu, 1999 yılında kaleme alınmıştır. Onur Ünlüyü daha çok senaryosunu yazıp, çektiği filmlerden tanımaktayız. Yıllar önce yazdığı şiir kitabı ile şairliğini de konuşturmuştu. Kitap, Sel Yayınları tarafından basımı gerçekleşti. Şiir kitabı, ilk basıldığı yıllarda fark edilmedi. Ancak, ilerleyen yıllarda Onur Ünlünün popülerleşmesiyle birlikte oldukça ses getirdi.

Türkiye’nin en önemli eleştirmenleri ve kalemleri Gidiyorum Bu kitabı için oldukça olumlu yorumlar yaptı. Bazı eleştirmenler; Türk şiirinin post – modern yaklaşımının en güçlü örneklerinden birisi olara nitelendirdi. Ünlü, şiirlerinden toplumsal yapının, modernleşme derdini mizahi bir üslup ile anlattı. Aşk hikayesine farklı bir yaklaşımla, masaya yatıran Ünlü, yenilikçi bir anlayışı gözler önüne serdi. Gidiyorum Bu kitabını okumanızı şiddetle tavsiye ederiz. Kitaptan alıntı yaparak, metni sonlandıralım; ‘’Ayakkabılarının kapımın önünde görmek istiyorum.’’