Doğu Yücel – Hayalet Kitap

Hayalet Kitap, 2002 yılında Doğu Yücel tarafından kaleme alınmış güçlü bir romandır. Basımını ilk olarak Simge yayınları üstlenmiştir.

Günümüzde ise son baskısını Can Yayınları gerçekleşmiştir. Doğu Yüce, bu kitabıyla yazın dünyasında yerini güçlendirmiş. Günümüzde hala popüler kitaplar arasında yer almaktadır. Modern Türkiye romancılığında yeni bir soluk getirmiştir.

Hayalet Kitap, yazarı Doğu Yücel’inde okuduğu İzmir İktisat Fakültesi’nde geçmektedir. Romanın öyküsü ise şu şekildedir; Güldem ile Ersin mutlu bir ilişkisi olan çifttir. Gökalp adında bir genç, yıllar önce Güldeme olan karşılıksız aşkından kaynaklı intihar etmiştir. Kampus de her şey normal bir şekilde devam ederken, beklenmedik bir anda ortaya bir hayalet çıkar. Bu hayalet, Güldemin yaşamına dahil olur. Ancak, sanıldığının aksine daha farkı bir hayalettir. Sınavda öğrencilere yardım eder, hocanın komik durumlara düşmesine sebep olur, otomobilin hava yastığının ölümcül derecede şişmesine sebep olur. Günümüz Türkiye’sinin eğitim tezatlığını gözler önüne seren güçlü bir roman olarak karşımıza çıkmaktadır.