Franz Kafka

Franz Kafa, 3 Temmuz 1883’te Prag’da dünyaya geldi. Yahudi bir ailede doğan Kafka, gerek düşünce biçimi, gerekse dünyaya bakış açısıyla adını duyurmuştur.

Kafka, doğduğu yıllarda Prag, Bohemya Krallığına bağlıydı. Anadili ise Almancaydı. Ailenin en büyük erkek çocuğu olarak, yaşama hızla atıldı. İlerleyen yıllarda Almanya’da bir sevgilisi oldu. Kafka’nın genç sevgilisi, dönemin nazi Almanya’sına direnerek hayata gözlerini yumdu.

Franz Kafka, yazılar yazmaya genç yaşlarında başlamıştır. Her geçen gün, kalemlere ve kağıtlara olan inancı artıyordu. Ancak, yazdığı hiçbir kitap, yaşıyorken basılmadı. Kafka’nın halk arasında bilinmeyen en temel özelliği de budur. Takvimler 1917’yi gösterdiğinde verem olduğunu öğrendi. İlerleyen yıllarda ise geçirdiği ağır bir grip ile hastaneye kaldırıldı. Gün geçtikçe psikoloji bozuluyordu. Ekonomik zorlukları yaşamının her yerine sirayete etmiştir. Takvimler 3 Haziran 1924’ü gösterdiğinde, hayata gözlerini yumdu. Kafka yaşamı boyunca 3 Roman, 7 Öykü, 2 Mektup, 2 Günlük kaleme almıştır. Kafka, öleceğini anladığında yazdığı tüm metinleri arkadaşı Max’a bırakmıştır. Ondan tüm metinleri, ölümünden sonra yok etmesini istemiştir. Kafka’nın ölümünden sonra arkadaşı metinleri okumuş ve yakamamıştır. Kitapların tamamını basmıştır. Yayınlanan kitaplar, dönemlerde birçok filozofu, düşünürü ve edebi alanları etkilemiştir. Günümüzde de etkilemeye devam etmektedir.