Franz Kafka – Milenaya Mektupar

Milenaya Mektuplar, Franz Kafka’nın Milena Jesenska’ya yazdığı mektupları konu alan bir kitaptır. Edebiyat dünyasının en önemli isimlerinden birisi olan Franz Kafa’nın günlükleri arasında çıkmıştır

. Kitap olarak derlenmesi ve basılması Kafka’nın yakın arkadaşlı tarafından sağlanmıştır. Kitap, Kafka’nın en saf duyguları ve düşünce biçimlerini tam çıplaklığı ile göstermektedir.

Kafka, Prag’da ortak arkadaşları aracıyla gazeteci Milena Jesenska ile tanışır. Kafka, öykülerini Milena’dan Çekçe’ye çevirmesini ister. Ve ikili arasındaki bağ başlar. Milena Jesenska, evli bir kadındır. Ancak, Kafka’nın ona olan sevgisi beklenmedik bir aşkın hikayesi olacaktır. Kafka, yaşamının anlamsızlığını, varoluşsal sancılarını, çaresizliğini ve yaşama dair düşünce biçimlerini berraklık ile yansıtmıştır. Kitap, temel bir kurgu üzerine oluşturulmadığını belirtmekte fayda var. Kafka ve Milena arasındaki aylarca süren ilişkilerinin, mektuplara yansımış halidir. Günümüzde de oldukça okunan kitaplar arasında olan Franz Kafka – Milenaya Mektuplar kitabını; Kafka’yı biraz daha yakından tanımak isteyen okuyucular için oldukça verimli olacaktır.