Ferzan Özpetek - Bir Nefes Gibi

Bir Nefes Gibi, Türk yönetmen, yazar ve senarist Ferzan Özpetek tarafından 2020 yılında yayımlanan romandır. Kitap, Roma ve İstanbul şehirleri arasında geçen bir olayı ele almaktadır

. Bir çok defa geçmiş ve gelecekte gidip gelen gizemli hikayesiyle okuyucularına macera dolu bir konu vadediyor. Can yayınları tarafından yayımlanan bu kitap 160 sayfadan oluşmaktadır.

Roma’da bir Pazar sabahı aile dostlarıyla kahvaltı yapma hazırlığı içerisinde olan Sergio ve Giovanna birden bire kapının çalmasıyla arkadaşlarının geldiğini zannederken hiç beklemedikleri bir konuk ile karşılaşırlar. Yorgun, çukura kaçmış gözleriyle hiç tanımadıkları bir kadının mahzun bakışları altında afallayan Giovanna ve Sergio birbirlerine bakıp bu davetsiz misafirin kim olduğu hakkında belirsiz bakışlarla birbirlerine bakarlar. Bu ihtiyar kadının ismi ElsaCorti’dir. Giovanna ve Sergio’nun oturdukları bu ev aslında yıllar önce sürgüne gönderilen Elsa Cortinin evidir. Elsa Corti nerdeyse elli yıldır sürgündeydi ve geri dönüp içinde kalan bütün her şeyi açıklama niyetindeydi. Hayatının aşkını, senelerdir görmediği ablası hakkındaki tüm bilinmeyenleri ortaya dökecek ve artık hiçbir şey eskisi gibi olamayacak.