Mehtap Doğan - Yapay Zeka ve Bilinç Problemi

Yapay Zeka ve Bilinç Problemi, felsefeci – yazar Mehtap Doğan tarafından 2020 yılında yayımlanan kitaptır. Bu kitapta teknolojinin bir ürünü olan yapay zekaya hem sosyal hem de felsefi açıdan okuyucularına derin bir perspektif ve vizyon katmayı hedefleyen bu kitap aynı zamanda durumu bilinç tarafından da ele almaktadır.

Yazar kitabın tanıtımında ‘’Bilinç Nedir’’ diye sormak ‘’Ben gerçekten neyim? ‘’ diye sormaktır yazısıyla kitabın içeriğinde yine okuyucularına küçük bir spoiler veriyor. Çizgi Kitapevi tarafından yayımlanan bu felsefi kitap 310 sayfadan oluşmaktadır.

 Bilinçli bir yapay zekanın dünyada var olan tüm sosyal, ahlaki ve kültürel dengeleri değiştirebilme olanağı bulunmasından kaynaklı yaşamı ele alan felsefenin de bu döngüdeki reaksiyonuyla ilgili mükemmel bir değerlendirme yine bu kitapta okuyucularını bekliyor. İnsanın evrendeki ayrıcalıklı konumu yapay zeka ile bu konumundan kaynaklı yaşanılabilecek bütün senaryolar yine Yapay Zeka ve Bilinç Problemi kitabında yer alıyor. Yine bu kitapta sanal gelecek olasılığı olan yapay zekanın ‘’Ben’’ kavramı üzerinde durmaktadır.