Emrah Safa Gürkan - Bunu Herkes Bilir

Bunu herkes bilir kitabı tarihçi yazar aynı zamanda İstanbul 19 Mayıs Üniversitesinde öğretim görevlisi olarak çalışan Doç. Dr. Emrah Safa Gürkan tarafından 2020 yılında yayımlanmıştır. Kitap genel olarak tarihte yanlış bilinen olayların doğrusunu yaratıcı bir zekayla ve eğlenceli bir üslupla okuyucuya aktarılmıştır. 



Bir tarihçi tarafından yazıldığı için ağır bir dile sahip olabileceğini düşünebilirsiniz fakat kitap çok sade bir dille yazılmış olup herhangi bir tarih bilgisine sahip olmayı gerektirmez. Kitap ayrıca toplumun, tarih bilimine bakış açısını değiştirmeyi hedefler. Tarihin bizim için gerekli yönlerini ve bu yönleri ne tür sorularla ilgilenmemiz gerektiğini anlatır. Kitap, içerdiği konularla da meraklı okuyucularını ilk andan itibaren kendine bağlamayı başarır.


Bunu Herkes Bilir Kitabının Konusu?

Küçük Buzul Çağı dönemini, büyük kırılma anlarını, protestanetiği nedir, aydınlanmayla ilgili bilinmeyenleri, atlantik üçgeni, hümanizmayı, fiyat ve sanayi devrimlerini, muhayyel cemaatler gibi sorularını Emrah Safa Gürkan’ın bilgi birikimi ve bakış açısıyla cevaplar bulmasını konu alır. 304 sayfa olması çabuk sıkılanlar için göz korkutucu olabilir fakat eğlenceli bir üslupta olduğu için kolaylıkla bir dikişte bitirebileceğiniz bir kitaptır.