Aslı T. Kızmaz - Olmasa Da Olur

Olmasa da olur, Türk yazar Aslı T. Kızmaz tarafından 2020 yılının Mart ayında yayımladığı romanıdır. Aslı T. Kızmaz’ın ikinci romanı olan Olmasa da olur, 144 sayfadan oluşmaktadır.

Roman aslında hepimizin tanıdığı şen şakrak, farklı içimizden biri gibi olan bir karakterin ayrıksı hikayesini konu ediniyor. Yazarın ilk kitabı olan Benden Ne Olur’un devamı niteliğinde olan bir kitaptır.

Olmasa da olur kitabının ana karakterinde Sertap Bal yer alır. Sertap aslında toplumda hepimizin bildiği, tanıdığı hayatında illaki gördüğü bir karakterdir. Kitabın içerisine girince Sertap yakınınızdaki birine benzetmeniz çok olası. Aslında Sertap’ı hepimiz tanırız ama burada Sertap’ın sıradan gibi görünen yaşantıların aslında nasıl macera dolu, eğlenceli ve dışarıdan göründüğü gibi olmadığını gösterir. Sertap karakteriyle aslında yazar birçok mesaj veriyor. Baş karakter aldığı kararlar ve idealleri uğruna mücadele etmesi, düşse de kalkması ve hiç pes etmemesi yazarın en büyük mesajı olsa gerek. Sertap, kitap boyunca mücadeleyi bırakmadan güzel bir hikaye vadediyor.