Mehmet Güreli – Şehirli Karınca

Şehirli Karınca, Mehmet Güreli tarafından kaleme alınan öykü kitabıdır. Öykü kitabı, 2020 yılına Sel Yayıncılık bandrolü ile raflarda yerini almaya başladı. Ayrıca Şehirli Karınca, Mehmet Güreli’nin 5. Kitabı olma özelliğini taşıyor.

Bestelediği müzikler, çizdiği resimler ve çektiği filmler ile adını bize sık, sık duyuran Mehmet Güreli, son eseri olan Şehirli Karınca ile oldukça önemli yorumlar aldı. Kitap, tek bir öykü üzerinden kurgulanarak yazıldı. Güreli, sanat alanında tam donanımlı olduğunu ve gün geçtikçe başarısının, üstüne bir yenisini daha eklediğini gözler önüne seriyor.

Şehirli Karınca, temel olarak bir karınca üzerinden olaylara yaklaşan bir hikayeyi masaya yatırıyor. Güreli’nin çok yönlü ve güçlü sanata bakış açısını, Şehirli Karınca kitabında bulabiliyorsunuz. Güçlü ve dengeli bir olay örgüsü, Mehmet Güreli’nin mürekkepleri ile eşsiz bir keyfe dönüyor. Dünya’dan birçok sanatçıyla baş, başa sohbet ediyormuş gibi bir his yaratan Güreli, bu kitabıyla adından sıkça söz ettirecek gibi.