Virginia Woolf - Mrs. Dalloway

Mrs. Dalloway İngiliz yazar Virginia Woolf tarafından 1925 yılında yazılmıştır. Virginia Woolf’un en bilinen ve ilgi çekici kitapları arasında yer alan Mrs. Dalloway 192 sayfadan oluşmaktadır.

Türkçeye ilk çevirisi 2004 yılında Tomris Uyar tarafından yapılmıştır. Roman alışılagelmiş tekniklerin dışında bir üsluba ve konuya sahiptir. Mrs. Dalloway kitabı zaman dilimi olarak sadece bir günü anlatır. Bununla beraber ana karakter olan Mrs. Dalloway aynı günü yaşarken geçmişte yaşanılan anıları da bizlere hatırlatır.

Mrs. Dalloway Londra’da yaşayan bir kadındır. Kitabın giriş kısmında Mrs. Dalloway’ın bir gece için düzenlediği parti için çiçek almak istemesiyle başlar. Kitabın ilgi çekici kısımlarından biri de o gün Mrs.Dalloway’in geçtiği sokaklar, caddeler ve dükkanların hala Londra’da aynı yerlerinde olduğudur. Mrs. Dalloway dükkanlara girerken, gezerken aynı zamanda geçmiş ile gelgitler yaşar. Sadece Mrs.Dalloway’in yaşadığı olaylar anlatılmaz. Clarissa adında biseksüel bir kadının kocasıyla mutlu olmayıp başka bir kadınla aralarındaki bağ ve sürekli ölüm duygusuyla yaşadığını da anlatır.