Selda Terek - Karşı Penceredeki Kadın

Karşı penceredeki kadın, Türk yazar Selda Terek tarafından 2020 yılında yayımlanan romandır. 344 sayfadan oluşan Karşı Penceredeki Kadın kitabı farklı ve akıcı üslubuyla dikkat çekmektedir.

Yazarın kadın psikolojisi ve kendi yarattığı karşı penceredeki kadın felsefesi hayata ve kadına farklı bir pencereden bakmanıza yardım edebilir.

Karşı Penceredeki kadın kitabında yazarın oluşturduğu karşı penceredeki kadının bir erkek için yaptığı mücadeleler silsilesini konu almaktadır. Bu mücadeleler sayesinde kadın, kendinde daha önce hiç görmediği güçlü ve sağlam kadını fark etmesini sağlıyor. Aslında sadece bir erkekten ziyade kendisi için var olan ilişkisine bağlanır kadın. Kendi içini fark ettiği zaman, orada bulunan güçlü kadın sayesinde dünyaya bakış açısının nasıl güzelleştiğini ve o farklı dünya içerisinde nasıl mücadelelerin olduğunu çok içten bir üslupla konu edinir. Kitabı okuduğunuz zaman bir roman kadar bir kadın arkadaşınızın gözlerinden yaşarsınız hatta onu benimsersiniz. Sürekli üzerine konuşulan kadın ve erkek arasındaki ilişkiye farklı bir pencereden samimi bir üslupla yaklaşılır bu kitapta.