Sheri Radford

Sheri Radford İngiliz Kolombiyalı bir yazardır. New Westminster'de doğdu ve Ladysmith'de büyüdü. Ayrıca birkaç yıl Victoria'da yaşadı ve şu anda Vancouver'da yaşıyor. Sheri

hikayeler, şiirler, oyunlar, makaleler ve denemeler yazmıştır. Victoria Üniversitesi'nden İngilizce ve Yaratıcı Yazarlık lisans derecesine sahiptir. Sheri, Where Vancouver dergisinin ve Where Whistler dergisinin editörüdür. Penelope ve Humongous Burp adlı iki çocuk kitabı yazdı ve Penelope ve Canavarlar. Penelope serisinin üçüncü kitabı Penelope ve Acımasız Doğum Günü Partisi Mart 2009'da yayınlanacak. Kitapları birçok ödül kazanmıştır. 

Sheri Radford, feminist bir yazardır. Çok fazla tanınmadığından kitapları çok bilinmemektedir. “Bu Senin Bildiğin Peri Masallarından Değil” kitabı da çok sevilen feminist öykü kitaplarındandır.  Küçüklüğümüzden beri dinlediğimiz peri masallarıyla dalga geçen bu hikâyede Candi, prensesimizin kendisine uygun prensi bulma macerasını okumaktayız. Prensini bulmaya çalışırken de peri masallarında faydalanarak kendine liste çıkartır ve başlar aramaya. Neyse ki sonu bizim peri masallarımız gibi bitmez. Kızımız kendisini geliştirir, okur öğrenir ve kendisine göre bir prensle evlenerek mutlu sona kavuşur.