Selçuk Aydemir – Mahalleden Arkadaşlar

Mahalleden Arkadaşlar, Selçuk Aydemir tarafından 2015 yılında kaleme alınan kurgusal – komedi kitabıdır. Bu kitap Selçuk Aydemir’in ilk kitabı olma özelliğini taşımaktadır.

Bilindiği gibi Aydemir, kendinse has bir üslubu ve bakış açısı bulunmaktadır. Karakterlerini, trajikomik bir şekilde güçlendirmiş, beklenmedik şekillere büründürmektedir. Bu kitabında da bu unsuru oldukça sık işlediğini belirtebiliriz. Gerçekleştirdiği röportajlarda; ‘’kendi çocukluğundan yola çıktığını’’ belirtmiştir. Bu söylemi, kitapta bulduğumuz çocukluk hikayelerimiz, anılarımızla da pekiştirdiğini belirtebiliriz. 1990’lı yıllar da çocukluğunu yaşayan tüm kişilere, armağan edilmiş bir kitap.

Mahalleden Arkadaşlar kitabının konusu ise şu şekilde; dokuz yaşındaki bir çocuk mahallede para kazanmak için elinden gelen her şeyi yapmaya ant içmiştir. Mahallenin en güçlü çete İsmetin elindedir. Ancak, İsmet’e baş kaldırmak ve onun istemediği bir harekette bulunmak imkansızdır. Selçuk ise bu İsmet’e hayrandır. Ancak, Selçuk mahallede çekilişlerden para kazanmaya başlayınca İsmet bu duruma el atar. Selçuk ise bunun gururuna yediremez, en yakın 2 arkadaşıyla bunları alt etmenin yollarını aramaya başlar. Lakin, bu yollar Selçuk ve arkadaşlarına hiç beklenmedik olayları getirecektir.