Selçuk Aydemir – Liseden Arkadaşlar

Liseden Arkadaşlar; Selçuk Aydemir tarafından 2017’de kaleme alınan bir kitaptır. Yazarın, 2. Kitabı olma özelliğini taşımaktadır. 90’lı yılların Lise dönemlerine götüren, eşsiz bir mizah kitabı.

Selçuk Aydemir, tarafından yazılan Mahalleden Arkadaşlar, kitabının devam kitabı olarak nitelendirmektedir. Mahalleden Arkadaşlar kitabında, 9 yaşındaki bir gurup arkadaşın mahalle çetesi olmasının hikayesini konu ediniyordu. Liseden Arkadaşlar kitabı ise, Selçuk Aydemirin lise dönemlerinde yaşadığı olayları, mizahi bir dille ele alıyor. Selçuk Aydemir, ilk kitabında olduğu gibi bu kitapta da ana karakter olduğu aşikar.

Liseden Arkadaşlar kitabının konusu ise şu şekilde; mahalle kültürünün son demlerinin yaşandığı, liselerin en hareketli olduğu dönemlerde bir grup arkadaşın başından geçen hikayelerini konu alıyor. Selçuk, ailesinin ondan beklediği başarıyı bir türlü gösteremiyordur. En yakın arkadaşlar Mete, İsmet ve Serkan’la takılan Selçuk, beladan uzak durmaya çalışsa da bunu bir türlü beceremiyordur. En sonunda da kendini bir belanın içinde bulur. Ancak, bu dönemlerde aşık olduğu bir kadında vardır.  Belalardan uzaklaşmaya çalışsa da bir yandan hoşuna gidiyordur.