Lev Tolstoy - Savaş ve Barış

Savaş ve Barış ünlü bir Rus yazar olan Lev Tolstoy tarafından yazılmıştır. İlk olarak 1869 yılında yayımlanan bu roman birçokları tarafından dünya edebiyatında en iyi, en önemli ve en başarılı eserleri arasında gösterilir.


 

Roman uzunluk bakımından da dikkat çeker; 4 ciltten ve 1225 sayfadan oluşan romanın orijinal dili Rusça olup birçok yayın evi tarafından Türkçeye çevrilmiştir.

Savaş ve Barış Kitabının Konusu Nedir?

Savaş ve Barış kitabı 1805-1812 yıllarında geçen Rusya ve Fransa arasındaki savaşı ve o dönem ki Rus halkını; özellikle soylu, asilzade ve aristokratlarını tüm çıplaklığıyla ortaya koymuştur. Savaş yılları arasındaki dönemde saray ahalisinin ve onlara yakın çevrelerdeki soyluların savaşla beraber toplumda ve saraydaki statülerinin nasıl değişikliğe uğradığı ve kişilerin reaksiyonlarını açıkça yansıtmıştır. Savaş ve Barış kitabında beş yüz den fazla karakter olmasına karşın bütün konu özellikle üç aile etrafında yaşanan ihtiras, düello ve aşk gibi konuları ele alır. Bu aileler; Bezuhov, Balkonski ve Rustov’dur. Kitabın bazı bölümlerinde yazarın Rus milliyetçiliği üzerindeki düşünceleri de açıkça görülmektedir.